NIEUWEVEEN RP REGLEMENT

Geupdate: 29-03-2020

1. Algemene regels

1. Het is niet toegestaan om als burger in bepaalde overheids kleding te lopen. Bijvoorbeeld in Politie kleding, Ambulance kleding of in ANWB kleding.

2. Je bent verplicht om te allen tijde je voice chat in de stad aan te hebben

3. Als je iemand wil bereiken gebruik je je mobiele telefoon als je het nummer van die persoon hebt. Niet via /twt of OOC afspreken ingame.

4. Als je een wapen bij je draagt die groter is dan wat in je zak past, ben je verplicht een tas te dragen en het pakken van je wapen te roleplayen dmv /me in de chat of ingame duidelijk maken dat je een wapen uit je tas trekt.

5. Heb je vragen, stel ze dan op Discord. Niet in de chat aub.

6. OOC Spam kan een server mute, kick of ban opleveren.

7. In Nieuweveen hanteren wij de Nederlandse wetgeving, tenzij anders nodig of aangegeven.

8. Privegegevens mogen nooit worden doorgegeven, of misbruikt.

9. Agenten in Nieuweveen hebben net zoals in het echte leven het recht om je te fouilleren als zij daar de nood voor achten. Er wordt van je verwacht dat je meewerkt met de agenten.

10. Bug of glitch abuse kan leiden tot een ban. Elke burger draagt hier een eigen verantwoordelijkheid van. Meld dus altijd een bug, en abuse het niet zodat alles eerlijk voor een ieder blijft.

11. Hacken/Cheaten zal leiden tot een permanente vakantie, en een doorgave van je verbindingsinformatie richting Nieuweveen in een aparte discord waar andere steden bij aangesloten zijn. De kans is dus vrij groot dat je ook op andere steden een ban ontvangt.

12. Op Blokkenpark rijden met je voertuig over het stoeppad met welke intenties dan ook, kan een ban opleveren van max 3 dagen.

13. Je DELETE spier dient enkel voor reports te dienen, verder in rp blijft deze uit!
2. Random Death Match

1. (RDM), dit houdt in dat je iemand dood maakt zonder een RP reden. Je mag dus niet omdat iemand zegt dat je lelijk bent die gene gelijk van kant maken. Een ander voorbeeld, iemand steelt je motor of fiets, en je trapt hem er vanaf. Dit is voldoende straf, tenzij je aangifte wilt doen is doodschieten uit den bozen. Dit is niet toegestaan!

3. Vehicle Death Match

1. (VDM), dit houdt in dat je iemand dood rijd zonder een RP reden. Je mag dus niet iedereen dood zomaar dood rijden. Dit is niet toegestaan! Overigens staan de palen bij Blokkenpark er niet voor niets, parkeer je auto dus niet op de stoep. Dit kan verwarring en vragen opwekken van andere spelers over je intenties!

2. Je scooter/motor hoort op de weg, rijd dus niet op de stoep of het binnenplein van Blokkenpark (achter de paaltjes). Je kan een (negatieve) reactie verwachten van spelers die daar rustig staan te babbelen.

4. FailRP

1. FailRP houdt in dat je je character breekt, dit is bijvoorbeeld door OOC te gaan praten in voicechat. Dit is niet toegestaan! Hier volstaat een waarschuwing voor mits het wordt gehoord of gereport. Alles word in RP situaties opgelost, tenzij niet anders kan.

5. Schieten/slaan van uit een voertuig is niet toegestaan!

Dit houd in dat je nooit vanuit een auto/boot/motor schiet of slaat. Of je nou stil staat, rijdt of passagier bent.

6. FearRP

1. Wanneer je karakter wordt bedreigd met een vuurwapen of tazer en het op op jou richt dien je ten ALLE tijden te voldoen aan zijn of haar eisen! Je mag niet wegrennen of zelf een wapen trekken, onthoud en realiseer dat de persoon die het wapen op jou gericht heeft in 1 a 2 seconden de trekker kan overhalen en je dan dood bent.

7. Overheidsvoertuigen

1. Overheidsvoertuigen stelen, en gebruiken word niet toegestaan en kan resulteren in een (tijdelijke) ban of kick. Het stelen van bv, een Politie, Ambulance, ANWB, Taxi's of andere vliegende voertuigen dit doet de Roleplay geen enkele extra waarde in onze ogen. Denk hier om !

8. New Life Rule

1. Dit houdt in dat je alles bent vergeten voor wat er is gebeurd waardoor je bent doodgebloed.

2. Je mag dus niet niet naar het Politie Bureau gaan om iemand aan te geven die jou had vermoord terwijl je was dood gebloed. Dit is niet toegestaan! Een nieuwe karakter maken is niet nodig, en is dus een vrije keuze. Voor de politie geld dit zelfde als voor burgers: minimaal 15min niet terugkeren naar de locatie. De ambulancebroeders bepalen of je dood bent of niet.

9. Power Gaming

1. Dit houdt in dat je je tegenspeler beroofd van zijn keuzevrijheid in een RP situatie of gebruik maakt van items/krachten die je karakter niet heeft verkregen. Dit is niet toegestaan!

2. Voorbeeld: Piet beroofd Klaas van zijn contant geld - Oke dit mag, mits er 2 agenten in de stad zijn maar nu komt het: Piet wil ook het geld van de bankrekening van Klaas. Dit is Power gaming!

10. GTA Style Driving

1. Dit houdt in dat je onrealistisch rij gedrag vertoond, bijvoorbeeld als je met je Audi RS6 over een gras heuvel heen springt, over ramps vliegt of over trein sporen gaat rijden. Dit is niet toegestaan!

11. Meta Gaming

1. Dit houdt in dat je informatie buiten de game te horen krijgt bv op Discord, iniedergeval wat je in-game niet had kunnen weten en daar vervolgens gebruik van gaat maken. Als je telefoon is afgepakt in een RP is het niet de bedoeling dat je in discord nog je locatie bijvoorbeeld zit door te geven. Stream snipen valt hier ook onder, zeker als jij je in dezelfde scenario een rol tegen diegene hebt. Dit is niet toegestaan!

12. Beroven

1. Je kan iemand beroven als iemand zijn handen omhoog doet met F1 -> Burger interacties -> Beroof, maar er zitten hier natuurlijk wel regels aan gebonden namelijk, je MOET een goeie roleplay van te voren hebben, MINIMAAL 2 AGENTEN IN DE STAD, en je mag niet een Agent, Ambulancier of ANWB medewerker beroven..

13. Politie RP

1. Ga de RP aan met agenten, rijd niet scheurend weg voor een rood stoplicht, ook niet in een gestolen wagen.. Zomaar schieten op agenten is niet gewenst, doe dit enkel en alleen als er RP vooraf heeft afgespeelt. Idemdito voor cop baiten volstaat een kick of ban voor bij langdurig aanhouden van klachten.

2. In een achtervolging wordt niet geschoten, niet door de Politie en niet door de daders, een auto achtervolging dient te worden afgehandeld volgens box-in protocol.

14. Overvallen

1. Bij een overval gebruikt de Politie een onderhandelaar, deze mag niet vermoord worden of beperkt in zijn communicatie met de Politie. Deze onderhandelaar zorgt ervoor dat de RP in situaties bij een overval de communicatie tussen de overvallers en de Politie in goede orde verloopt.

2. Overvallen mogen worden voorbereid in onze Discord kanalen, de uitvoer van de overval dient altijd ingame tegaan zodra je overval start is discord communicatie verboden! Bel elkaar!

3. De enige hulpdienst die niet gegijzelt mag worden is Ambulance, gezien de nood aan Ambulanciers soms hoog kan zijn in de stad.

4. Gijzelaar en gijzelnemer mogen elkaar niet kennen!

5. Gijzelaar blijft achter bij ontsnapping op de overval locatie en dient aanwezig te zijn op locatie, gegijzelde(n) mag dus niet elders worden gegijzeld dan de plaats delict.

6. Overvallers mogen maximaal 1 motor inzetten, voor de rest vd voertuigen staat geen limiet op

7. Bij een overval dient het aantal overvallers van winkels met maximaal 4 personen te doen (inc hostage) en een bank met max 8.Zo heeft elke melding de aandacht, en staan er niet 10 overvallers op een bank of winkel terwijl elders in de stad easy geld te verdienen valt dmv daar te overvallen als er al een gaande is. Overigens is dit laatste ook warnable en uiteindelijk als je door blijft gaan.


15. Value Of Life

Jij bepaald wat je doet met je karakter tot een zekere hoogte, en jij draagt daar de consequenties van. Denk er dus aan wat je doet! Werk mee met de RP! Direct schieten of terug slaan met een hamer terwijl je onder schot wordt gehouden is nergens voor nodig en wordt gezien als FailRP.

16. Respect naar vrouwen

1. Respect naar vrouwen is een must have, onze staff dames aarzelen niet om je permanent op vakantie te sturen mits je over de streep gaat! Behandel een vrouw kortom niet als vuil.

Het belangrijkste van alles is, heb veel plezier. Leer van elkaar, en welkom in deze community ❤️

Onthoud: Met (Junior) Moderators, Admins en Burgermeesters is gewoon te praten in OOC als zij met je in gesprek zijn voor een zaak.

Neem contact op met ons

Vragen omtrent een ban, idee of klacht? Stuur ons een bericht.

NieuweveenRP.
KVK 73814091
[NLBE] NieuweveenRP - Politie - Ambulance | Criminaliteit - Banen - Straat Races | Finalhosting.nl

NieuweveenRP is opgericht door Dennii Kruizenga en actief sinds 11-3-2019 en word gehost in Nederland, dus optimale verbinding en snelheid is geboden voor onze spelers.

© 2019 NieuweveenRP